Helaas, De Sint is weer vertrokken.Vertrek Sinterklaas 6 december ...

View on Facebook

4 weeks ago

Herbelevingstheater

Vandaag foto's gemaakt met behulp van green screen. Deze mogen op de nieuwe flyers. ...

View on Facebook

2 months ago

Herbelevingstheater
View on Facebook

3 months ago

Herbelevingstheater

Bij deze mijn brief aan de politiek. Want er moet echt iets gaan veranderen. Delen mag natuurlijk!
_______

Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Helmond, 16 september 2018

Betreft: (de) Zorg in Nederland.


Geachte mevrouw/meneer,

Mijn naam is Tommie, ik ben zevenentwintig jaar en ik werk als verpleegkundige. Op mijn blog en in mijn boek “Tommie in de zorg” schrijf ik over mijn werk. Gewoon omdat ik het leuk vind, maar vooral omdat ik vind dat mijn vak meer positieve aandacht verdient. De zorgsector komt zo vaak negatief in de media en dat vind ik jammer. Want mijn werk is belangrijk, waardevol en mooi, en dat wil ik graag laten zien.

Maar ik moet wel realistisch blijven. Want het gaat niet goed in de zorgsector, al jaren niet. Tienduizenden collega’s hebben het ontzettend zwaar, velen van hen hebben het plezier in hun werk verloren omdat ze amper tijd hebben om dát te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor hun medemens.

De oorzaak? Al die extra taken die we naast het geven van zorg erbij hebben gekregen: de administratieve rompslomp: de checklists en het registreren van elke kleine handeling. De zorgverzekeraars, zorginspectie en andere instanties die dit van ons eisen, wekken daarmee de indruk dat wij incapabel en niet te vertrouwen zijn. En dat is onrechtvaardig. Ik voel me soms ondergewaardeerd en gefrustreerd. Weet u hoe het voelt als je iemand niet kunt geven wat hij of zij nodig heeft? Dat voelt verschrikkelijk toch? Helaas lopen duizenden zorgverleners elke dag rond met dit gevoel.

Over waardering gesproken. Kijk eens naar het salaris van bijvoorbeeld Verzorgenden of Verpleegkundigen. Zet dat eens af tegen de verantwoordelijkheid die zij dagelijks dragen voor anderen, voor hulpbehoevenden, misschien wel naasten van u. Dan zit er toch iets scheef?

Ik vraag me écht af wat we kunnen doen. Staken? Om heel eerlijk te zijn zie ik mijzelf en mijn collega’s niet schreeuwend en zwaaiend met spandoeken en vlaggetjes op het Malieveld staan. Het is ook geen optie, want de zorg gaat zeven dagen per week, 24 uur per dag door. Wellicht een opluchting voor u. Want, wees eerlijk, het zou een ramp zijn als we zouden stoppen met zorgen voor onze zieke of oudere medemens? Wie staat er dan aan het bed van mevrouw? Wie verzorgt de wond van meneer? Wie geeft de medicatie aan mevrouw? Wie vraagt hoe haar dag was en of de (klein)kinderen nog zijn langsgekomen? Wie drinkt een kopje koffie met haar?

Niemand.

En daarom verzoek ik u dringend om nú actie te ondernemen. En daarmee bedoel ik geen ‘opvrolijk-campagnes’ en bezoekjes van ministers aan zorginstellingen. Nee, ik vraag u nu eens voor óns te zorgen, zodat wij voor hen kunnen zorgen.

Zorg is geen middel om politieke doelen te bereiken. Goede zorg moet een doel an sich zijn, iedereen heeft er recht op, u ook. En de politiek moet dat mede mogelijk maken.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Tommie Niessen
Verpleegkundige
...

View on Facebook

4 months ago

Herbelevingstheater

Hoe snel kunnen we de geschiedenis vergeten die we hebben geleefd. ...

View on Facebook

4 months ago

Herbelevingstheater

Ontroerend filmpje.Veel liedjes uit de voorstellingen van het Herbelevingstheater worden vaak volop mee gezongen. Muziek geeft een enorme prikkel aan de zintuigen. Liedjes worden nooit vergeten! Een genot om naar te kijken. Dick Brenda

Metro Holland
Deze man zingt met zijn dementerende vader en maakt dan echt weer even contact. Een genot om naar te kijken!
...

View on Facebook

5 months ago

Herbelevingstheater

Wat een prachtige tekst, hier gaan we mee aan de slag.Als het mistig wordt en als ik dan ga dwalen, mag ik dan bij jou? ❤️

Speciale versie over dementie van het nummer 'Mag ik dan bij jou' van ClaudiadeBreij. Deze is geschreven door Hans Cieremans.
...

View on Facebook